Ga je veel op vakantie of zakenreis? Dan loont het zeker om de juiste koffer uit te kiezen! Een koffer van goede kwaliteit maakt het vele reizen een stuk plezieriger. Maar waar moet je dan precies op letten als je een koffer gaat aanschaffen? Wij geven je daar graag een aantal tips voor in dit artikel! 

Welke koffer past bij jou? 

Het is van belang dat je eerst goed nadenkt over wat jij belangrijk vindt bij een koffer. Dit kan namelijk voor iedereen heel erg verschillen. Er zijn allerlei overwegingen waar je aan moet denken zoals budget, grootte, levensduur van de koffer, de beveiliging, hoe lang ga je weg etc. Daarnaast heb je drie hoofdkeuzes: 

  1. Wil je een harde of zachte koffer?
  2. Wil je 2 wielen of 4 wielen?
  3. Wil je een kleine koffer, middelgroot of grote koffer?

Harde of zachte koffer

Een harde koffer is meestal gemaakt van polycarbonaat of ABS-plastic. Deze koffers bieden meestal een betere bescherming voor je (breekbare) spullen. Over het algemeen zijn ze ook wat meer bestand tegen water gezien de harde buitenkant. Daarnaast zijn ze meestal ook veiliger maar dit is uiteraard wel afhankelijk van de kwaliteit van de sloten en ritsen. Het lijkt alsof een harde koffer veel beter is als je kijkt naar bovenstaande tekst maar dat is zeker niet altijd waar. Een harde koffer biedt namelijk geen flexibiliteit. Neem jij graag souveniertjes mee van vakantie? Dan is het verstandig om wat plek over te houden de heenweg, zodat je hier ruimte voor over hebt om dingen mee terug te nemen van vakantie, of je kunt voor een zachte koffer kiezen. Je ziet af en toe wel harde koffers waarbij je door middel van ritsen de koffer iets uit kunt breiden maar dan nog hebben ze niet dezelfde flexibiliteit als een zachte koffer. Maar die flexibiliteit heeft zo z’n voor en nadelen.

Een nadeel van een zachte koffer is dat ze gevoeliger zijn voor het stelen van de inhoud. Dit komt omdat deze koffers vaak alleen ritssluitingen bevatten, wat het makkelijker maakt om ze open te maken ondanks dat ze vaak wel 3-cijferige combinatiesloten of zelfs TSA-sloten bevatten. Daarnaast is het ook niet altijd handig dat koffers zo kunnen ‘uitpuilen’ aangezien het dan mogelijk is dat ze niet mee mogen aan boord omdat ze te groot zijn. Het lijkt zo mooi dat je ze zo vol mogelijk kunt proppen maar dat is dus niet helemaal het geval. Zelf gaat onze voorkeur daarom ook uit naar een harde koffer zoals de Samsonite Flux Spinner 75 Expandable black omdat dit voor ons gevoel veiliger is én het formaat is gewoon duidelijk. Dit is natuurlijk per persoon heel verschillend waar de voorkeur naar uit gaat. Kijk vooral goed naar wat jij belangrijk vindt bij een koffer, dat is het aller belangrijkste. 

Samsonite harde koffer
> Bekijk op Travelbags

2 of 4 wielen

Je kunt koffers krijgen met 2 of met 4 wielen. Een koffer met twee wielen is vooral handig voor als je op veel trappen of trottoirs moet lopen. Met twee wielen kun je de koffer makkelijk kantelen en trekken. Een koffer met vier wielen heeft met name als voordeel dat ze super makkelijk rijden op gladde vloeren zoals in hotellobby’s en luchthavens. Daar ga je dan wel veel plezier en gemak van hebben! 

Het formaat van de koffer; klein, middelgroot of groot

Ook erg belangrijk; welk formaat van koffer heb je nodig? Ben je een reiziger die altijd graag veel meeneemt of wil je juist zo min mogelijk mee slepen? Ga je veel én lang op reis of ben je meer een type voor de korte stedentripjes? Afhankelijk van de antwoorden op deze vragen heb jij je keuze vast snel gemaakt! Je gaat namelijk geen te grote koffer meenemen op een korte reis of andersom. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je afwisselt qua duur van een vakantie. Dan is het handig om meerdere formaten koffers in huis te hebben. Wat wel belangrijk is, is dat je goed kijkt naar de maximale afmetingen die een vliegmaatschappij aanhoud. Het kan namelijk afwijken van elkaar en je wilt niet dat je je koffer uiteindelijk alsnog niet mee kan nemen vanwege het formaat. Zoek dit dus goed uit van te voren!

Samsonite harde koffer aanbieding
> Bekijk op Travelbags

Over de schrijver

Anouk

Laat een reactie achter

+