SuitSuit koffer review

Mijn favoriete koffer; de SuitSuit koffer! Alleen al bij het zien van deze koffer was ik op slag verliefd. Een mooie, stijlvolle koffer. Dat wil iedere vrouw toch? Je ziet ze veel voorbij komen bij allerlei (fashion)bloggers en influencers op Social Media. Je vraagt je dan af of dit allemaal reclame en gesponsord is of dat het echt zulke fijne koffers zijn. Ik kon het niet laten en heb mezelf een mooie SuitSuit koffer cadeau gedaan. Het oog wil ook wat dus alleen hierdoor was ik er al erg blij mee. Maar laten we eerlijk zijn; een koffer moet ook functioneel en praktisch zijn tijdens het reizen, anders ben je er zo zat van. Hieronder vertel ik jullie graag meer over mijn ervaring met mijn mooie SuitSuit koffer

SuitSuit koffer review
Klik op afbeelding voor meer informatie

Ik denk dat jullie het hierboven al wel merken aan hoe ik schrijf dat ik enthousiast ben over de SuitSuit koffers. Naast dat ze er prachtig uitzien, zijn ze ook nog eens erg handig in gebruik. Win-win dus! Zelf heb ik gekozen voor een trolley aangezien ik dit formaat het meeste nodig heb. Wij gaan nooit ver en lang op reis dus we redden het meestal wel met een trolley qua hoeveelheid. Best knap hé? 😉 Ik ben gegaan voor een trolley uit de Fab Seventies collectie. In deze collectie zitten negen verschillende kleuren en eigenlijk wist ik het meteen al; ik ga voor de kleur Antique White. De overige kleuren die verkrijgbaar zijn, zijn: old rosé, cuban sand, limestone, taupe, sea spray, beetle green, espresso black en biking red. De laatste drie kleuren behoren tot de Fab Seventies classic collectie. Dit zijn dezelfde koffers als in de Fab Seventies collectie, alleen zijn dit klassieke kleuren en vallen ze deels onder een andere noemer daardoor. In de Fab Seventies collectie zelf zitten koffers die aardse kleuren hebben, dus de overige zes kleuren die hierboven genoemd zijn. 

SuitSuit koffer kopen
Klik voor meer informatie

Waarom kiezen voor een SuitSuit koffer?

Dat ik enthousiast ben over het merk SuitSuit is wel duidelijk denk ik maar wat is nou echt de reden waarom je zou moeten kiezen voor een SuitSuit koffer? Tuurlijk zijn er ook andere goede koffers maar ik vind dat deze koffer alles heeft. De koffer ziet er niet alleen stijlvol uit, hij heeft ook nog veel andere pluspunten. Neem bijvoorbeeld de handbagage koffer: deze koffer voldoet aan de IATA-regels en is daardoor perfect om mee te nemen in het vliegtuig als handbagage. Het is wel belangrijk om altijd van tevoren even te kijken bij je vliegmaatschappij of je koffer voldoet aan al hun eisen. Dit kan nog wel eens verschillen namelijk. De grotere formaten van de SuitSuit koffers dienen ingecheckt te worden als ruimbagage. Daarnaast heeft de koffer aan de binnenkant verschillende afsluitbare vakken waardoor je al je kleding en andere spullen netjes kan opbergen. Hoe fijn is dat? Je stopt niet al je spullen in één groot vak maar je kan het heerlijk indelen, ideaal! De koffer heeft speciale wielen waardoor de koffer zich makkelijk voortbeweegt. Super handig voor op het vliegveld! Zie je jezelf al shinen met deze prachtige koffer? 😉 

SuitSuit koffer deal
Klik voor meer informatie

Alle handige productdetails van de SuitSuit koffers op een rijtje: 

 • Materiaal: Polycarbonaat/ABS
 • Waterbestendig? Ja! 
 • Telescopische bushbar met 3 niveaus
 • TSA cijferslot
 • 4 dubbele 360° wielen voor perfecte stabiliteit
 • Handvatten aan de bovenkant bij de handbagage koffer en aan de boven- en zijkant bij de grotere formaten
 • Ritssluiting
 • Binnenwerk van de handbagage koffer links en rechts; Afsluitbaar vak met 2 vakken met ritsen
 • Binnenwerk van de grotere formaten koffers links; afsluitbaar met 2 vakken met ritsen en rechts; Inpak elastieken

Even een paar handige weetjes over de SuitSuit koffer:

Hoe open je het slot van de SuitSuit koffer?

Wanneer je de koffer ontvangt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk kijken en weten hoe alles werkt. Bij een koffer is het erg belangrijk om goed te weten hoe het slot werkt en waar je meteen al tegenaan loopt is het openen van het slot. Hoe werkt dit precies? We leggen het je hieronder even kort uit zodat jij binnen no-time je SuitSuit koffer open hebt: 

Het TSA cijferslot van de SuitSuit koffer staat standaard ingesteld op de volgende code: 0-0-0. Wanneer het het geval is dat deze op andere cijfers staat, zet deze dan terug naar 0-0-0. Om de SuitSuit koffer te openen schuif je de grote knop met het sleutelgat naar de cijfers toe en dan schieten de ritsen vanzelf los uit het slot. A piece of cake dus maar je moet het wel even weten! Wat ook belangrijk is om te weten is dat er geen sleutel bij de koffer wordt geleverd. Er zit namelijk wel een sleutelgat in de koffer dus het kan zijn dat je dat daardoor denkt maar dit sleutelgat is alleen bedoeld voor de douane, hier hoef jij niks mee te doen. 

Het slot van de SuitSuit koffer is open en nou volgt de volgende vraag; Hoe stel ik het TSA cijferslot van mijn SuitSuit koffer in? We nemen namelijk aan dat jij je koffer niet op 0-0-0 laat staan maar er graag een eigen identieke code aan vast hangt zodat alleen jij en misschien wat mensen om je heen weten wat jou code van de SuitSuit koffer is. Wel zo veilig, toch? Het instellen van het TSA cijferslot is eenvoudig en we leggen het je hieronder in een paar stappen uit: 

 1. Zet de code van de SuitSuit koffer op 0-0-0
 2. Druk de knop in de richting van de pijl waardoor de ritsen uit het slot zullen springen
 3. Druk vervolgens het pinnetje aan de zijkant van het slot in met bijvoorbeeld een pen of paperclip
 4. Draai aan de wielen en kies jouw persoonlijke code die bestaat uit drie cijfers en je TSA cijferslot is ingesteld! 

Ben jij al overtuigd van het aanschaffen van een SuitSuit koffer of wil je graag nóg meer weten over deze koffers? Ze zijn onder andere verkrijgbaar bij Travelbags.nl dus neem snel een kijkje!

SuitSuit koffer deal
Klik voor meer informatie
+