Is het zinvol om je koffer te sealen?

Je hebt het vast al eens voorbij zien komen op het vliegveld; koffers die geseald zijn. Maar waarom zou je dat doen? Het kost alleen maar weer extra geld maar wat is het nut ervan? Je leest het in deze blog.
Voor een reis is het belangrijk om een goede koffer aan te schaffen. Hoe zonde is het dat je nieuwe koffer beschadigd raakt? Dit kunnen zowel krassen zijn als het open knappen van je koffer. Je kunt het zo gek niet bedenken. Wanneer je je koffer geseald hebt, ben jij er in ieder geval zeker van dat je koffer heel over komt op je vakantiebestemming. Ideaal toch? En dat is je uiteindelijk echt meer dan het geld waard!

Waarom is het goed om mijn koffer te sealen?

Hier zijn een aantal goede redenen voor en de voornaamste reden staat hierboven ook al beschreven; dat is het voorkomen van beschadigen van je (nieuwe) koffer. Wat ook een erg goede reden is, is dat je koffer op deze manier nooit open kan barsten. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij het overdragen van de bagage op de bagageband. Dit gaat er nogal hard aan toe soms. Daarnaast voorkom je met dat dunne laagje plastic ook nog eens diefstal. Al jouw eigen spulletjes zitten veilig opgeborgen in de koffer. Niemand die erbij kan! Dat geeft toch een fijn gevoel? Je kunt dus met een gerust hart op vakantie. Het is sowieso verstandig en een aanrader om je meest waardevolle spullen in je handbagage te bewaren. Helaas komt het ook nog wel eens voor dat er drugssmokkel plaats vindt op het vliegveld. De kans hierop verklein je op deze manier ook want het wordt ze niet erg makkelijk gemaakt om drugs in je koffer te plaatsen. Zo ga je dus ook met een veiliger gevoel weg. Wij zien alleen maar pluspunten eigenlijk.

Waar kan je je koffer laten sealen?

Je kan je koffer meestal wel laten sealen op het vliegveld. Wil je liever niet al teveel geld uitgeven hieraan? Dan kun je er ook voor kiezen om vanuit huis een rol vershoudfolie mee te nemen. Je kunt je koffer dan zelf sealen. Lijkt je het niet wat, zo’n plastic laagje om je koffer? Je kunt tegenwoordig ook kofferhoezen kopen om je koffer te beschermen.

kofferhoezen

> Bekijk op Travelbags
+