Handbagage regels KLM

Ga je op vakantie en vlieg je met vliegmaatschappij KLM? Voor elke vliegmaatschappij gelden speciale en verschillende regels wat betreft het meenemen van handbagage. Deze regels gelden zowel voor Europese als Intercontinentale vluchten. Hier wordt dus ook echt niet van afgeweken. Het is daarom verstandig om alvorens je vlucht goed te checken wat de regels zijn bij de desbetreffende vliegmaatschappij, in dit geval KLM. Het belangrijkste is de afmeting, gewicht en welk soort handbagage je mee mag nemen tijdens de vlucht. Wanneer je bagage niet aan deze regels voldoet, wordt deze geweigerd of er komen extra kosten bij. Dit wil je natuurlijk niet meemaken op het vliegveld. Lees onze blog verder en zorg ervoor dat je zorgeloos op reis gaat met KLM! 

> Bekijk op Travelbags

Onderscheid Economy class en Businessclass

Goed om te weten: er wordt onderscheid gemaakt tussen Economy class en Businessclass tickets en voor zowel Europese als intercontinentale vluchten gelden dezelfde regels. Al deze regels gelden ook voor handbagage van kinderen met uitzondering van kinderen die jonger zijn dan 2 jaar. Baby’s mogen namelijk in het vliegtuig bij een ouder op schoot en daarom mogen de ouders ook een extra tas meenemen voor babyverzorging. Van deze tas mag de afmeting 55 x 35 x 25 zijn én niet zwaarder dan 12 kg. 

Handbagage Economy KLM

Vlieg je met de Economy class van KLM? Dan mag de afmeting van je handbagage 55 x 35 x 25 cm zijn. Het is daarnaast ook mogelijk om een extra kleine tas zoals een handtas of laptoptas mee te nemen. De grootte van deze extra tas mag 40 x 30 x 15 cm zijn. Naast de grootte van de bagage moet er ook gelet worden op de kilo’s. Totaal mag het gewicht maximaal 12 kilo zijn. Zowel voor de afmeting als het gewicht geldt dat alles wordt gerekend inclusief handvaten en wielen. Hou hier dus rekening mee!

Businessclass KLM

Voor je bagage in de businessclass gelden dezelfde afmetingen als bij Economy class dus voor handbagage 55 x 35 x 25 cm en voor een extra tas 40 x 30 x 15 cm. Er is alleen één groot verschil tussen het meenemen van bagage in de businessclass en Economy class namelijk dat je bij businessclass twee stuks handbagage van 55 x 35 x 25 cm mee mag nemen tijdens de vlucht. Dat scheelt natuurlijk wel veel! Voor mensen die niet in de rij willen staan bij de kofferband is de businessclass dus misschien wel de oplossing. Met twee stuks grotere handbagage kom je al een heel eind! Het totale gewicht mag maximaal 18 kg zijn.

Even overzichtelijk voor jullie in een overzichtje:

  Soort  Afmeting  Aantal  Gewicht 
KLM Economy class  Handbagage  55 x 35 x 25 cm  1x   
  Extra tas  40 x 30 x 15 cm  1x   
        Totaal 12 kilo 
KLM Businessclass  Handbagage  55 x 35 x 25 cm  2x   
  Extra tas  40 x 30 x 15 cm  1x   
        Totaal 18 kilo 

Handbagage naar ruimbagage KLM

Soms is het het geval dat je handbagage aan alle regels voldoet maar dat er geen ruimte meer is in de cabines van het vliegtuig. Dat is gewoon pech hebben! Gelukkig regelt KLM dan wel voor jou dat je handbagage kosteloos (!) in het ruim geplaatst wordt. Toch is dit vaak wel vervelend omdat sommigen er juist voor kiezen om alleen met handbagage te vliegen zodat ze, wanneer ze aangekomen zijn, zo snel mogelijk het vliegtuig én het vliegveld kunnen verlaten. Tip: zorg er wel voor dat je al je persoonlijke items, zoals een telefoon, paspoort, laptop etc., meeneemt aan boord.

Welke handbagage koffer is de beste koffer voor KLM vluchten?

Na bovenstaande antwoorden kunnen wij ons voorstellen dat je je nu afvraagt welke handbagage koffer nou de beste is zodat je dit soort problemen kunt voorkomen. Soms wordt je namelijk ook misleid en zijn de afmetingen die online te vinden zijn niet de buitenmaten van de koffer. Hierdoor kun je alsnog de fout in gaan en dat is erg vervelend. Er is enorm veel keuze in koffers maar wat wij een zeer goed merk voor handbagage koffers vinden is het merk Samsonite. Let hierbij dus wel op de afmeting die je kiest van 55 x 35 x 25 cm!

> Bekijk op Travelbags

Tips om extra kosten te vermijden

  • Zorg van tevoren dat je je goed hebt laten informeren en meet desnoods de buitenmaten van de koffer na voor de zekerheid
  • Weeg van tevoren de koffer zodat je geen extra kosten moet betalen omdat je koffer te zwaar is

Wat zijn de extra kosten bij KLM?

De extra kosten voor verkeerde afmetingen of gewicht zijn verschillend per vlucht. Zorg er dus voor dat je alles goed na meet van te voren om deze extra kosten te voorkomen. Weet je al dat je koffer te groot en zwaar is? Dan kun je online een extra bagagestuk reserveren om onverwachte kosten te voorkomen. Te allen tijde is het dus goed om alles goed vooraf na te checken!

+