Tijdens het inchecken van je koffer wordt deze gecheckt door een medewerker of een machine waarna je bagage ook gekoppeld wordt aan je ticket. Zelf wordt je op dat moment gescheiden van je bagage, wat soms niet altijd even fijn voelt voor iedereen. Het wil namelijk nog wel eens voorkomen dat de bagage kwijt (of beschadigd) raakt. In dit geval kan het dus handig zijn om een label aan je koffer te bevestigen maar is dit ook echt verplicht? In dit artikel vertellen we je er meer over. 

Is een kofferlabel verplicht? 

Om meteen maar met de deur in huis te vallen: nee, een label aan je koffer is niet verplicht. Het personeel van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij bevestigd namelijk ook altijd een label aan je koffer waaraan hun kunnen zien bij welk ticket (en dus ook de persoon) de bagage hoort. Soms wordt er ook nog een sticker op je paspoort geplakt die afkomstig is van hetzelfde label. Hierop staat een nummer die overeenkomt met het nummer op het bagagelabel. Eigenlijk zou het nu al niet meer mogelijk kunnen zijn dat de bagage kwijtraakt van jou als persoon maar het kan natuurlijk altijd voorkomen dat het label eraf scheurt of dat er op een andere manier een koffer kwijt raakt bij bijvoorbeeld het in- of uitpakken van de bagage op de bagageband of dat een ander persoon verongeluk je koffer van de bagageband afhaalt.

Het is dus altijd handig om een (extra) eigen herkenbaar label of iets dergelijks op de koffer te plakken of eraan te bevestigen. Een idee is misschien je koffer personaliseren met een foto. Zo herken je zelf altijd gemakkelijk je bagage op de bagageband én zo voorkom je dat een ander er per ongeluk met je bagage vandoor gaat. En het handige is dat je op een eigen label je contactgegevens kan opschrijven en in het geval dat je koffer kwijt raakt kunnen mensen je hierover contacteren. Het is dus geen verplichting maar wel een bijkomend voordeel om een eigen label te bevestigen aan je koffer! En zo laat je je bagage ook met een wat fijner gevoel achter bij de incheckbalie. 

Tip: schrijf niet je volledige adresgegevens op je koffer maar alleen je telefoonnummer of e-mailadres. Je gegevens worden namelijk wel openbaar vrij gegeven en alleen met een telefoonnummer of e-mailadres kunnen mensen al contact met je opnemen en dat is het allerbelangrijkste. 

Een airtag of tile tracker

Ben je wat meer van de gadgets? Dat is een airbag of tile tracker een goed idee! Deze digitale trackers plaats je in of aan je koffer en werken op basis van bluetooth waardoor je je koffer altijd weer terug zult vinden. In de bijbehorende app kun je aangeven dat je koffer kwijt is en op basis van andere gebruikers wordt de exacte locatie weergegeven. Hoe ideaal klinkt dat? Better safe than sorry! 😉 

Harde koffer kopen

Over de schrijver

Anouk

Laat een reactie achter

+